Dječija posteljica - veličina i kvalitet

Gotovo trećinu svog života malo dete provodi u snu. Da, i starija deca su veoma važna da dobiju dovoljno spavanja i dobro se odmara - ovoga zavisi njihova aktivnost, efikasnost i raspoloženje za sljedeći dan. Da, i idite u krevet, momci više kao mekani, udoban krevet, a ne u krevetu, gdje je "čvrsta lista" i "griza". I garancija prijatnog i tihog sna, naravno, je kompetentno odabrano posteljina.

Dječja posteljina: veličina, šablon, kvalitet

Možete puno pričati o tome šta bi trebalo biti idealna beba odjeća. Koje treba izabrati: šareno s svetlim i velikim crtežima ili jednostavno sa malo apstrakcije? I, možda, potpuno monofonska? Od kaliko ili kolačića? Međutim, jedna činjenica ostaje neosporna - neophodno je da oprema za spavanje bude visokog kvaliteta, a spavanje na njima bi trebalo biti ugodno.

Danas postoje razne mogućnosti za posteljinu za djecu - sa slikama omiljenih likova iz bajki i crtanih filmova, zaspanih mladunča i ljubazno nasmijanih zvijezda. Za svako doba možete odabrati odgovarajući obrazac i boju. Najvažnije je da ne napravite grešku u izboru proizvođača. Koliko često, kupujući jeftinu robu stranog porijekla, odmah nakon upoznavanja mašine za pranje veša, uplašeni smo da vidimo da se perilo izbledelo, slika se pretvorila u fuzzy blotch spot, a dimenzije posteljnog čelika su nekoliko puta manje.

Kako odrediti veličinu?

Uobičajeni skup, bez obzira da li je odrasla ili dijete, sastoji se od lista, par jastuka i pokrivača od duvača. Međutim, papir za veličinu za svaku drugu je različit. Na primjer, dimenzije dečije posteljine u novorođenčadi će izgledati ovako: jastučnica - 40x60, pokrivač za odjeću - 112x146, tabla - 127x146 centimetara.

Prilikom izbora kreveta za dijete, važno je zapamtiti da dječja koža reagira lako na bilo koje boje dodane bojama veša. Zbog toga, nije vredno proganjaju takve modne crteže princeza i mašina, ponija i crtanih likova. Za mrvice je najbolji monofonski set sa malim, diskretnim uzorkom. Set novorođenčadi se nadopunjuje zaštitnom ivicom, nadstrešnicom, jastukom, podloškom za dušek i bočnim džepovima, koji takođe treba izabrati u jednoj boji.

Dječija posteljica - veličina i kvalitet

Za stariju decu

Veličine dečje posteljine u krevetu su nešto manja, nego standardna za odrasle dete. Za dijete u vrtiću bolje je kupiti komplet s sljedećim dimenzijama: list - 100x145, jastučnica - 40x60, pokrivač za odjeću - 110x145 cm. Odmah treba reći da postoje i evro-veličine, koje su mnogo veće od domaćih. Stoga, pre kupovine potrebno je gledati ne samo na bojenje, već i na dimenzije dečije posteljine. Tabela se obično nacrta na etiketi na kompletu.

Takođe treba pažljivo proučiti kompoziciju. Materijal (kaliko, kaliko, platno, saten, pamuk) ne bi trebalo da sadrži toksična jedinjenja, a takođe i mirise - to direktno pokazuje da boja sadrži nebezbedne boje. Kupujući dečiju posteljinu, dimenzije treba uzeti u obzir. U ovom slučaju, vredi napomenuti pribor sa šavovima. Dati će djetetu stalno nelagodnost.

Posteljina za tinejdžere

Veličine dečijeg odeće za krevet, naravno, razlikuju se od verzije šivane za tinejdžere. Za decu ovog doba postoji tabela standardne veličine. Na primer, jastuk bi trebalo da bude na nivou od 50x70 cm, lim od 150x220, a veličina pokrivača duvača će se povećati - 145x215 centimetara. Jedina stvar koja ostaje nepromenjena je izbor kvaliteta prilikom kupovine. Ako pogledate opcije boja, možete sigurno pustiti u igru ​​fantaziju. Za tinejdžere će se približiti najsjajnije i smelije odluke: počev od avantgarde i završavanje novog heroja bajki, animirane serije, filmova.

Opet, vredi obratiti pažnju na tkani sastav. Bolje je napustiti komplet, sintetički sadržaj koji će premašiti prirodnu osnovu. Uprkos činjenici da koža starije djece nije tako prijemčiva kao i kod beba, ipak ne vredi rizikovati svoje zdravlje. Dakle, šta treba da znamo pre svega, odabir bebi posteljine? Obavezni smo da proučimo veličinu i sastav materijala.

Šta još treba da znate?

Šta se može dogoditi ako nepravilno pokupite bebi posteljinu? Veličina odabranog kompleta mora odgovarati dimenzijama kreveta. Obično se navode standardne vrijednosti, ali u stvari danas se mnoge spavaće sobe rade po individualnom redosledu, te stoga se podaci jednostavno ne mogu poklapati. Idemo na veš, vredi unapred izmeriti dužinu i širinu kreveta, tako da kasnije ne ispada da posteljina jednostavno nije dovoljna.

Kako mogu da znamo veličinu bebi posteljine? Tabela se obično nalazi na etiketi kompleta - u svakom slučaju, od domaćih proizvođača. Pitanja se mogu pojaviti s kineskim posteljinama, sastav i veličina čije se obično označavaju na svom jeziku. Najbolje je odmah napustiti ovakve akvizicije, ali ipak profitabilne i jeftine mogu izgledati.

Zašto je važno odabrati krevet po starosti?

U stvari, zaista je važno kada kupujete bebi posteljinu. Veličina koja naizgled ima malu razliku ne može značajno uticati na dečiji spavanje. Zapravo, to može. Iz ovoga direktno ovisi o tome koliko će se djeca ugodno osjećati u snu.

Na primer, posteljina za bebe. Veličine se daju za tri starosne grupe, sa obračunom pokretljivosti djeteta, njegovom telesnom težinom, kao i provodom na krevetu. Na kraju krajeva, ako beba spava većim delom dana, tinejdžer provodi samo noćne sate na krevetu.

Novorođenčadi se ne zbunjuje u snu u listu, ona je napravljena nešto više od onog koji dolazi u standardnom kompletu. Veličina dječje posteljine u krevetu će se razlikovati od spavanja dodataka za tinejdžere - čak je i smešno zamisliti odraslog mladića koji spava pod pokrivačem koji pokriva samo polovinu toga. Kvalitet, sastav i veličina su glavni faktori koji određuju koliko će udobno beba biti tokom spavanja.

Related news

Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet Dječija posteljica - veličina i kvalitet